MATEMATIKA
MATEMATIKA

NOVO - OBVESTILO O SPLETNI STRANI WWW.NALOGE.SIPozdravljeni,

v novem šolskem letu vas vabimo, da se nam spet pridružite na naši spletni strani www.naloge.si, kjer lahko otroci brezplačno rešujejo naloge iz matematike.

Na spletni strani smo dodali še nekaj novih nalog, tako da je sedaj možno vaditi snov iz matematike od 4. do 9. razreda OŠ. Pripravljena poglavja si lahko ogledate tukaj.

Še enkrat hvala vsem, ki ste že v prejšnjem šolskem letu uporabljali našo spletno stran in vsem, ki ste obvestili otroke in starše o spletni strani, saj smo s tem dobili pozitivne odzive, da smo na pravi poti z delom.

Prosili bi vas, če lahko o nalogah še enkrat obvestite učiteljice in učitelje ter učence od 4. do 9. razreda. Če je možno, bi bili hvaležni, če bi o teh nalogah obvestili tudi starše, saj učenci potrebujejo nekoga, da jih spodbuja k reševanju.

Reševanje nalog je brezplačno. Možno je reševanje brez prijave in reševanje s prijavo (registrirani uporabniki). V primeru prijave je omogočeno, da učenci vsakič vidijo, kaj so že rešili pravilno ali nepravilno in kaj še niso reševali.

Če imate kakšne pripombe ali se vam zdi, da bi bilo smiselno kaj spremeniti, nam pišite na webstoritve@gmail.com.

Še enkrat hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

mag. Nataša Sajovec Molnar


NOVO - NAVODILA, VAJE IN REŠENI PRIMERI IZ MATEMATIKE ZA 8. in 9. RAZREDMATEMATIKA ZA 9. RAZRED

O MATEMATIKIPonuja se polno definicij, kaj je matematika, kot npr.: Matematika je znanost, ki obravnava strukture, forme, količine in odnose med abstraktnimi pojmi.

Sliši se komplicirano. Težko je povedati, kaj je matematika, čeprav vsak od nas to ve.

Po mnenju mnogih je matematika nekaj, kar je težko razumljivo, hkrati pa povsem nepraktično in čisto neuporabno.

Mnogo učencev se vsakodnevno sprašuje, zakaj se mučimo in popišemo celo tablo, da potem pridemo do nekega rezultata, ki nam ga v hipu vrne računalnik. Matematiki se trudijo dokazati, da je 1 + 1 enako 2, kar vsi vemo po naravni pameti. Pri geometriji je potrebno razpolavljati, deliti, seštevati in odštevati kote, da uspemo narisati kot 75°, kar bi lahko naredili v pol minute s pomočjo kotomera. Mar ni škoda časa in energije? Kot je ugotovil naš nekdanji učenec: »Pri matematiki je ogromno dela za zelo malo profita.«

Za veliko ljudi, ki so se že rešili šolskih klopi, je matematika grenak spomin na zoprne besedilne naloge v smislu, kdaj bo nekdo natanko 3-krat starejši, kot je bil pred toliko in toliko leti, na prve enice, stroge profesorje in gore zvezkov, popisanih z računi.

Na teh spletnih straneh se ne bomo trudili spremeniti vašega prepričanja. Ne bomo vam dokazovali, da to ni res: da je matematika v resnici čudovita, lepa, enostavna, povsod prisotna; da je matematika hrana za naše možgane in da brez nje ne moremo. Ne, to res ni naš namen.

Prepričani smo, da boste do tega spoznanja prišli sami.

Stran je namenjena vsem tistim, ki imate radi matematiko, in tudi tistim, ki jo boste šele vzljubili, vsem učencem in njihovim staršem.

Želimo vam veliko matematične zabave!

Aktiv matematike